Lausanne/Beograd

​​​​Tetra Pak Index 2018: Pametno pakovanje otvara nove prilike za brzo rastuću trgovinu robom široke potrošnje preko interneta

 

Prema danas predstavljenom izveštaju Tetra Pak Index 2018, tehnologije pametnog pakovanja sa jedinstvenim digitalnim kodovima tokom nekoliko narednih godina omogućiće nove načine razvoja on-line i off-line kupovine robe široke potrošnje.

Obim trgovine robe široke potrošnje putem interneta raste u dvocifrenim stopama. Sa druge strane tradicionalne trgovine se reformišu spajajući se u omni-kanalne sisteme. Očekivanja potrošača sa pametnim telefonima su da mogu obaviti kupovinu bilo gde, bilo kada i na bilo koji način u okviru ovih sistema. Ambalaža će igrati važnu ulogu u odgovoru na trendove koji oblikuju rast trgovine robom široke potrošnje putem interneta, tvrde predstavnici kompanijeTetra Pak.

​Četiri trenda koja oblikuju rast trgovine robom široke potrošnje putem interneta

Izveštaj Tetra Pak Index 2018. naglašava četiri ključna trenda u ovom procesu:

Praktičnost Potrošači su u stisci s vremenom i traže nove načine kako da olakšaju sebi život, što predstavlja glavni pokretač porasta kupovine putem interneta. Ključne pogodnosti obuhvataju lako popunjavanje zaliha proizvoda, pregled stanja i praktičnu ambalažu.

Održivost Zahtevi za smanjenje korišćenja plastike i osvešćenost o kružnoj ekonomiji su u porastu, a recikliranje postaje sve važnije. Potrošači žele da znaju da li brendovi rade „ispravnu stvar".

Personalizacija i jedinstvenost Prilagođavanje proizvoda i personalizacija procesa donošenja odluke potrošača biće izuzetno važni u budućnosti. Ovo ohrabruje primenu modela direktnog obraćanja potrošačima (direct-to-consumer), pa se predviđa da će ga do 2025. godine usvojiti čak 80% kompanija za pakovanje robe široke potrošnje.

Tehnologija i performanse Očekuje se da će do 2025. godine biti moguća super brza dostava proizvoda za samo 10 minuta.To će dovesti do menjanja navika potrošača u smeru sve češće kupovine manje količine proizvoda, što će rezultirati većom kompleksnosti logistike. Transformacija lanaca snabdevanja odvijaće se pod uticajem velikog broja tehnologija, a posebno pod uticajem radiofrekventne identifikacije (RFID) i robotike, poboljšavajući tako efikasnost i transparentnost.

Uloga pametnog pakovanja

Tehnologije pametnog pakovanja koje se zasnivaju na jedinstvenim digitalnim kodovima omogućavaju da se svakom pakovanju dodeli jedinstveni identifikacioni kod. Ovi kodovi se mogu čitati uređajima za očitavanje podataka ili pametnim telefonom, i na takav način se pristupa velikoj količini informacija i otvaraju se različite mogućnosti.

Na ovakav način se stvara interaktivni kanal sa pojedinačnim potrošačem, pružajući brendovima mogućnost komunikacije sa potrošačima u realnom vremenu, deleći detalje o izvoru sirovina, informacije o nutritivnim vrednostima, kao i igre, promocije i ekološke informacije o proizvodima. 

Pomoću uvida stečenih putem ovih digitalnih kodova, brendovi mogu stalno unapređivati iskustvo kupovine i učiniti ga još personalizovanijim.

E-trgovci zagovaraju ujednačavanje identifikacionih kodova koji bi bili kompatibilni s robotskom tehnologijom korišćenom u skladištima i pri distribuciji, budući da se na to gleda kao na ključ uspeha u e-trgovini. Podaci i potpuna sledljivost pomažu im da se izbore sa kompleksnom logistikom i unaprede efikasnost, približavajući se brzini ispunjenja naloga u stvarnom vremenu.  
 

Alexandre Carvalho, direktor globalnih marketinških usluga u kompaniji Tetra Pak, je izjavio: „Rast trgovine namirnicama preko interneta predstavlja izvrsnu priliku za brendove hrane i pića, a pakovanje igra ključnu ulogu u pružanju potpore njihovom uspehu. Pametno pakovanje posebno pomaže u podsticanju veće transparentnosti i efikasnosti u lancu snabdevanja i duž celog lanca snabdevanja, omogućavajući direktan, interaktivan odnos s potrošačima. Verujemo da ova napredna tehnologija, koju isprobavamo i testiramo od 2016. godine i koja se sada primenjuje u Evropi, može pomoći našim korisnicima da istraže nove oblasti koje će podsticati rast u nadolazećim godinama."

Izveštaj Tetra Pak Index 2018. zasnovan je na istraživanju potrošača sprovedenom u SAD, Ujedinjenom Kraljevstvu, Kini, Saudijskoj Arabiji i Koreji, studiji globalne segmetacije tržišta, kao i intervjuima provedenim sa e-trgovcima u SAD-u, Europi i Kini.

Tetra Pak Index izveštaj možete besplatno preuzeti ovde.

 

O KOMPANIJI TETRA PAK

Kompanija Tetra Pak je svetski lider u proizvodnji rešenja za obradu i pakovanje hrane. Kroz blisku saradnju sa klijentima i dobavljačima, mi obezbeđujemo bezbedne, inovativne i ekološki sigurne proizvode koji na svakodnevnom nivou zadovoljavaju potrebe stotina miliona ljudi u više od 160 zemalja širom sveta. Sa više od 24.000 zaposlenih, mi verujemo u odgovorno liderstvo u industriji i održiv pristup poslovanju. Naš slogan, „ŠTITI ŠTO JE DOBRO™", oslikava našu viziju, a to je da učinimo hranu dostupnom i sigurnom za sve, bilo gde.

 

Više informacija o kompaniji Tetra Pak dostupno je na stranici www.tetrapak.com

 

KONTAKTI ZA MEDIJE

Jasna Stilinović, ​Tetra Pak, Telefon: 011 201 7360​, E-mail: Jasna.Stilinovic@tetrapak.com                                                              

Nada Purešević, Grayling, Telefon: 011 3234 198, E-mail: nada.puresevic@grayling.com

Beleška urednicima

·       Tetra Pak Index, trenutno u svom 11. izdanju, je godišnji izveštaj usmeren na pružanje uvida u globalne trendove i prilike koje oblikuju budućnost u industriji hrane i pića. S internetom kao danas najbrže rastućim kanalom za kupovinu namirnica, ovogodišnji izveštaj usmeren je na načine na koje brendovi mogu iskoristiti rast na području e-kupovine robe široke potrošnje kako bi poboljšali efikasnost, osnažili odnose s potrošačima i, na kraju, unapredili svoje poslovanje.
·       Gledajući prema 2030. godini, Kina će biti predvodnik na području disruptivne inovacije – kako online tako i na području "nove maloprodaje" offline – zahvaljujući velikim investicijama i potrošačkom entuzijazmu. Takođe, nema ni razvijen tradicionalni model trgovine na koji se oslanja. Druga pionirska tržišta u razvoju uključuju Bangkok, Džakartu i Seul. Predstavnici otpora, gde postoji obilje fizičkih trgovina i s tim povezanog iskustva kupovine, nastaviće da usporavaju digitalne trgovine, uključujući Indiju, Brazil i Rusiju.
·       Očekuje se da će u razvijenim zemljama sveta povećanje poverenja potrošača u online dostavu i kvalitet brzo podsticati rast online trgovine u Francuskoj, Belgiji i Ujedinjenom Kraljevstvu. U relativnom zaostatku su SAD, Nemačka i Japan, gde se očekuje da će povećani naglasak na kvalitetu i inovaciji održati modernu trgovinu konkurentnom.
·       Robotski odabir putem vizualnog prepoznavanja potpomognut pametnim pakovanjem, omogućava e-trgovcima obradu četiri puta više naloga nego kod ručne obrade pa se više približavaju ispunjavanju naloga u stvarnom vremenu.
·       Potrošači dobro prihvataju privatne robne marke e-trgovaca, a potraga za namirnicama više se sprovodi pretraživanjem kategorije, nego robne marke, što takođe može biti razlog što naručivanje korisćenjem glasa postaje sve uobičajenije.

​ 

​​